Viktiga länkar!

I Sverige (Kuba & Nordkorea) får man inte behandla barn under 8 år med alternativmedicin. Dock är historierna MÅNGA om de positiva effekterna av tex akupunktur på nyfödda vid kolik.

Nedan kommer mina viktigaste kontakter i Göteborg:

Leif -osteopat
Hjälper kolikbebisar eller barn som haft en snabb eller svår förlossning.
Jag blev rekommenderad Leif av en kompis som bott i Tyskland. Där är det vanligt med osteopati på små bebisar. Leif håller med sina händer utan något som helst ryck eller drag. Magiska händer.
Telefon: +4631270065
E-mail: info@halsosjalen.se
http://www.halsosjalen.se/
http://www.helabarn.se/

Linda -osteopat
Jag och maken har varit hos Linda flera gånger och vi har alltid pratat doulande när jag varit där. Hon har själv tvillingar och det är ju spännande för oss som inga har i närheten! Linda har ingen hemsida men en sida på Facebook.
Telefon: +46317110642
Östra Skansgatan, 413 02 Göteborg

Marianne -pensionerad barnmorska som ger akupunktur mot kolik
Marianne Reinthal i Stenungsund är nog den kändaste av de kända! Jag har hittills inte hört EN ENDA som inte blivit hjälpta i en kaotisk koliksituation. Hon sätter under 30 sekunder (tror jag) akupunktur i handen på det lilla barnet och följer man hennes ”kur” är det bättring på väg inom det snaraste!
Marianne http://www.aqpunktur.se/

Lei -traditionell kinesisk läkare (TCM), utbildad i Beijing
För den som är gravid eller vill ha mer vuxenakupunktur rekommenderar jag varmt Lei! Första gången jag träffade Lei var jag nog 15 år och fick akupunktur mot hosta. Här har vi en RIKTIG kineisk läkare.
Lei: http://www.leiwang.se/

Nina -medicinsk fotterapeut, massör och öronakupunktör
En som är väl insatt i öronakupunktur och massage för gravida och födande är Nina. Om man inte vågar sig på Lei’s avancerade akupunktur kan en ”lättare” men inte sämre, variant kanske passa.
Nina: http://www.hqliniken.se/#/oronakupunktur

Johanna -barnmorska som ger akupunktur mot kolik
Födelsehusets egen Johanna utför även hon denna fantastiska kur mot kolik. Johanna bor i Alingsås-trakten, det kan vara bra att veta om man inte vill åka ända till Stenungsund!
Johanna: http://barnmorskebilen.wordpress.com/2011/02/05/akupunkturbehandling-mot-kolik/

Anna -akupressör
Anna har hållt i utbildningarna för oss doulor när det gäller akupressur. Akupressur är inte invasivt som akupunktur (där man använder nålar). Rekommenderar Anna varmt om du har gravidkrämpor eller en bebis som ligger med ofördelaktig bjudning.
Anna: http://www.annadahlman.se/ anna@annadahlman.se  telefon: +46706806043