Nu kör vi Framtidens Kvinnohälsa!

Så var det då äntligen dags!

Här står min snygga bil och glänser framför Chalmers konferens

I går kväll hade vi gemensam middag med talarna så att vi i lugn och ro skulle hinna prata igenom allt och så att alla var med på planen för dagen.

Birthworkers

Innan middagen passade jag på att tvätta bilen hos ”mina killar” på Reflexdäck (och biltvätt) eftersom de ligger i samma hus som min lokal. Brukar fråga om de har tid och ge dem nyckeln så klämmer de in den när de hinner. När jag skulle hämta den så säger Mehmet ”Den är helt död! Vi fick rulla ut den ur tvätten.” OH noooooo! Jag skulle ju hämta Kerstin Uvnäs-Moberg och gänget från Birth Rights Sweden vid tåget snart! Panik. Killarna är ju självklart mer än hjälpsamma och fixar snabbt med startkablar och vi får igång bilen. En snabb konsultation med maken genererade planen Låt bilen vara igång (stäng INTE för allt i världenavmotorn!!!), hämta batteriladdare hemma och ladda startbatteriet under middagen sedan (så kommer jag kunna starta den igen sen…). Känns alltid skumt att ladda en elbil med en liten fjuttig batteriladdare men även en elbil måste tydligen ha ett startbatteri som lever ett helt eget liv…

Elbilsladdning på låg nivå 🔋

Johanna, Cita & Annika från Barnmorsketeamet hade sammankallat sina respektive och tillsammans fixat en makalös middag åt oss alla. Vi åt i solnedgången till ljuva samtal om framtidens kvinnohälsa. Efter lite tack till alla som ställer upp blev det tårta och kaffe och bilen startade snällt! Puh! I bilen fick jag med mig Kristin Steen (Thorbjørn Brook Steens fina fru) och hela goa gänget från Min Barnmorska, de knôdde med glädje in sig bak i bilen 😂

Jag och Sara Holm, mätta & belåtna.

Konferensdagen D

Volontärerna samlades runt 07:30 i morse för att se till att allt var på plats.

Eftersom jag haft hand om hela biljettförsäljningsorganisationen så var vi i SIFF (Stöd i Födsel och Föräldraskap) ansvariga och vi fick med oss några sköna själar till. Vi använde oss av Universe som bokningssystem och då behövde vi bara ladda ner BoxOffice-appen och scanna alla biljetter med våra mobiler. Plättlätt!

09:00 Inledde Karin Christensson (moderator för dagen) konferensen och vi fick lyssna till Anna Andermo & Julia Alexandersson och deras förlossningsupplevelser. Sedan pratade Kerstin på om oxytocin och relationsbaserad vård. Hon har förresten börjat forska lite kring hundar och oxytocin hos människor vilket verkar VÄLDIGT bra så det känns fint att vi nuförtiden har en stor schäfer hemma (som snart fyller 1!) som ökar på vårt oxytocin hemmavid (dock även adrenalin och kortisol ibland 🤣).

8 månaders livsglädje

Äntligen fick jag lyssna på Thorbjørn och hans tankar kring förlossningsvården som överläkare på Oslos största förlossningsklinik. Mycket klok man. Vad som slog mig och Barnmorsketeamets Jennie Isaksson senare var ”VAR är alla svenska läkare?!” Inte EN enda vad vi såg på konferensen. Så stort (=inget) verkar intresset vara för födande kvinnors upplevelser av dem själva att de inte (vågar?) dyka upp… Fnys!

Jag, Thorbjørn, Kristin & Jeanette (Ståhl från Barnmorsketeamet)

Efter lunch berättade Anna Richette Stenhammar och Camilla Särnholm om Min Barnmorska på Huddinge sjukhus och Mia Ahlberg följde upp med forskningen från Karolinska.

Gamla föreningen Födelsehuset har fått ny kraft och heter numera Birth Rights Sweden, BRS. Ordförande Lisel Bello Næslund berättade om det fantastiska arbete som brukarförening de har jobbat med under året.

Jag, Lisel (med god tårta från middagen) & Johanna.
Sicken dag vi fick! Wow!