Föräldrar säger

Mammor säger

Att ha en doula, eller att ha dig som doula, var verkligen kanon. Trodde inte det skulle vara så bra som det var. Vi var lite skeptiska in i det sista. Men när du kom in till oss på avd och började prata om att du hade fått saft i håret mm. så var det jätteskönt att ha en uppåt och pigg anda i rummet så man kunde koppla av lite från vad som komma skulle.

Så tack igen Frida, du var toppen!

 

Vi hade planerat att föda på Östra sjukhuset men allt gick mycket snabbare än väntat och det blev en oplanerad hemfödsel. Frida var underbar och fick både mig och min man att känna oss trygga och lugna trots att det inte blev som vi tänkt oss och att allt gick så snabbt. Hon var så lugn och positiv och det smittade av sig! Jag ville ha en doula den här gången (har en dotter sedan tidigare) för att försöka få en så positiv upplevelse som bara möjligt av förlossningen, och faktiskt så kan jag inte tänka mig en bättre förlossningsupplevelse en den jag fick. Det var en riktig drömförlossning, till och med bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Fridas stöd, uppmuntran och lugn var ovärdeligt för oss och jag känner att det var mycket tack vare henne som det kändes så bra att föda den här gången. Om jag någonsin blir gravid och ska föda igen så vill jag ha Frida där igen. Hon passar verkligen som Doula. Hon är glad och positiv, känslig för vad som behövs just för stunden, väldigt stöttande och, som vi fick bevisat under omständigheterna, väldigt lugn och handlingskraftig i stressiga situationer. Ambulanspersonalen kom 7 minuter innan vår dotter kom ut, men hade de inte hunnit hit så känner jag att hon hade klarat det också utan att tveka. Jag har svårt att förklara i ord hur mycket hon betydde för mig, och även för min man, under vår dotters födsel. Hon är en fantastisk Doula, och kommer säkerligen att betyda mycket för många familjer framöver.

 

Frida är väldigt kunnig inom sitt område gällande andningstekniker, avslappning och annat inom förlossning. Hon har även yrkesvana inom sjukhus samt erfarenhet av egna förlossningar som gjorde mig trygg. Hon engagerar sig till max och det ligger i hennes personlighet att vara glad, positiv, öppen, spontan och omtänksam. Jag fick stå i centrum men vi var ändå två om denna härliga resa. Frida är en person som är lätt att tycka om och som har lätt för att tycka om andra. Hon bjuder på sig själv som person vilket ger en mer personligare relation i uppdraget. Frida är en företagsam doula, hon bar även saker och fixade allt det praktiska runtomkring. Min förlossning varade i två dygn och Frida var lika pigg hela tiden.

Pappor säger

(Va?! säger papporna ingenting? Partnerna då?! Detta måste jag kolla upp 😉  )