Om mig

Jag har bland annat jobbat som både personlig assistent och som undersköterska på förlossning & BB.

Jag vill stötta den födande kvinnan och hennes eventuella partner för en positiv och trygg förlossningsupplevelse. Dagen då ens barn kommer till världen, oavsett om det är ens första eller sjunde, kommer att finnas kvar i minnet livet ut och det är värt att försöka göra det till det bästa av minnen. Jag finns där för att skydda upplevelsen, hur förlossningen än blir.

Kangaroula

Jag har även vidareutbildat mig med inriktning på barnets behov:

Vad innebär det för mor och barn med interventioner under förlossningen, hur stödja barnet utvecklingsbehov under de första timmarna i livet, undvika separation och stress (Zero separation), särskilda behov för det för tidigt födda barnet, kangaroulavård efter förlossningen, amning och matning av nyfött barn, samsovning och tidigt föräldraskap: Doulans roll att uppmuntra och vid behov undervisa i detta. Läs mer på NINObirth.org.

Akutdoula

Jag tar även uppdrag som akutdoula, då ringer man när det är dags och jag tar uppdraget i mån av tid.

Förlossningsgruppen

Tillsammans med några andra förlossningspedagoger startades 2011 FörlossningsGruppen. Fröet såddes egentligen i Alingsås, 2010, i form av Din Doula/MammaStudion tillsammans med Åsa Norén, men idén var så bra att vi nu finns i olika delar av Sverige!

I Göteborg håller vi till i Engineering Partner Automotives lokaler på Hvitfeldtsplatsen 4, mitt i stan! Vi har utbildat över 130 doulor som finns runtom i Sverige och Norge. Lika härligt varje gång ett nytt gäng avslutar block II och breder ut sina nykläckta doulavingar ?

Övrigt

Jag är även hjälpmamma och har varit kursledare (Förberedande amningskurs för blivande föräldrar) i Amningshjälpen och aktiv medlem samt aktiv medlem & poolansvarig i Födelsehuset.

På min blogg kan ni läsa mer om mina doulatankar!