AMNINGSDAGS!!! 23/10 11-12, i Göteborg träffas vi vid fontänen i Brunnsparken!

Vi protesterar mot att man blir betraktad som underlig för att man ammar på stan, på fiket, på restaurangen, på tåget osv.

Att begära att vi ska täcka barnet med en filt, pumpa hemma för att flaskmata eller helt enkelt hålla oss i närheten av hemmet är ett ålderdomligt sätt att se på amning. Vi ser avklädda kvinnor överallt i media och även på stan, men amning är något som väcker anstöt! Vari ligger logiken?!
Alla ammande kvinnor är välkomna att delta. Det är bröstcancermånad och även Nordiska amningsveckan i oktober månad (v 42), vilket betyder att det är ökat fokus på just kvinnors bröst och amning. Dessutom finns det forskning som tyder på att amning kan minska risken för bröstcancer!
Kolla in gruppen på Facebook (Protestamma för att uppmärksamma att amning är en rättighet!) för närmare info, än så länge lutar det åt mass-amning Nordstan men håll dig uppdaterad!!! ALLA är välkomna, även om man inte ammar. Hur som helst: AMMA ÖVERALLT!!! Amning=mamning!

I Göteborg träffas vi vid fontänen i Brunnsparken!