Doulauppdrag 8

Det yr bebisar omkring mig! Denna gång bar det av till Örebro! Det var inte precis på håret att jag hann men det tog nästan 4 timmar att åka dit!
Två förälskade föräldrar kämpade i timmar för att tillslut få sin stora belöning. Denna gången blev det en pojke och han fick ta ”nödutgången” på slutet. Känns som det regnar flickor men då och då dyker en liten gosse upp.
På det här sjukhuset fick mamman ha på sig en skum… konstig… grej på huvudet om hon ville använda lustgasen. Jag skall försöka få till det med en bild för det såg ut som om mamman hamnat på mentalsjukhus.

Föräldrarna hade en iPhone app med värktimer jag inte stött på tidigare, den var bra tyckte jag. Måste bara (som trogen SonyEricsson användare) lära mig hur man ändrar skärmsläckare/lås på iPhone så att man slipper låsa upp skärmen varje gång det kommer en värk när de kommer så tätt som varannan var tredje minut.
Ska kolla med dem vad den hette, det var något med en bild på ett babyhuvud och så hette den typ ”Baby på G” eller nåt…

På förlossningen var personalen SÅ nyfikna på det här med doula och förlossningspedagog. De hade tusen frågor och jag svarade snällt. Det är ju alltid kul när folk är nyfikan på vad man gör!
Inte bara på avdelningen var de nyfikna, när jag skulle köpa parkeringskort frågade damen i receptionen vad en doula var för något, jag förklarade och då ropade hon till sina medsystrar ”back stage” ”Kom tjejer! Så får ni se en doula!”. Jag poserade och sa att det var ungefär så här en livs levande doula ser ut, med individuella variationer. Ha, ha, ha! De hade glimten i ögat de damerna!