Det är verkligen KRIS i Sverige!

Fy farao säger jag när jag läser detta inlägg.

 

Bild från Wickan Ahlins blog

Vad är det för några som styr? Hur tänker man? Nyfödda sjuka som inte samvårdas med sina föräldrar, det är liksom 50-talsfasoner… Trodde forskningen hade kommit längre, för det är väl så, vården i Sverige är alltid baserad på senaste forskning? Visa mig den forskning som bevisar att barn ska separeras från sina föräldrar, det är bäst, helst om de är sjuka och nyfödda. Och att flytta runt födande kvinnor till andra länder, det är också allra bäst. Och att slita ut personalen, DET är tiptop. Ge barnmorskor lagom lite betalt så att de stannar kvar och bränner ut sig för att de älskar sitt jobb. Sen kan de få pengar från försäkringskassan istället för det är ju MYCKET roligare, billigare, stärkande osv…