Vad är väl som väntan?

Ibland väntar man i evigheter på att bli gravid. Sedan väntar man i evigheter på förlossningen. Man vet aldrig riktigt när det händer. Inte det första och sedan inte heller det andra.
En del blir gravida när det minst anar det, det har hänt mig! Fattade ingenting. Ringde min barnmorska och hon frågade om jag kände igen min kropp sedan sist, det var ju förra året jag var gravid senast! Näe… Och så va det en helt annorlunda graviditet. Och även detta barn blev helt unikt 
Och hon kom när vi minst anade det. Även om jag gick nästan två veckor över tiden. Men jag tänkte att de andra två kom ju ut så varför skulle det vara annorlunda nu?!
Upplevelsen nu är att många går över tiden. Jag tror kanske att många hänger upp sig på den där dagen. BF. Beräknad Förlossning. Hörde att någon barnmorska sa att det har sjunkit från 5% till 2%, de som föder på BF. Har de sämre teknik nu då eller? För att räkna ut? Eller spelar barnen oss ett spratt 🙂 ?
Hursomhelst, det finns många knep om hur man kan dra igång en förlossning om det ändå börjar bli dags, knuffa kroppen över tröskeln. En del kommer dock inte igång själva, de måste ha hjälp från vården. Dock tycker jag att vården borde främja alternativa igångsättningsmetoder oftare. Nu får vi doulor och partners sprida ordet och klämma och trycka mammorna över tröskeln istället!