För elva år sedan

På en lördag för elva år sedan hade jag spenderat natten med att vrida mig i förlossningsplågor.  07:00 ringde vi på klockan till Mölndals förlossningsBB. Runt 8-tiden fick vi frågan om vi kunde tänkas föda på Normalförlossningen istället, de hade personalbrist. Visst. 21:55 föddes sedan en liten gosse. Jag undrar om det hade gått fortare om någon sagt åt mig att slappna av. Jag var trött, hade haft sammandragningar sedan torsdagen, hade så mycket av allt att jag minns knappt något. Har inga som helst negativa minnen dock. Kommer ihåg lustgashallucinationerna (hovar som kratsades och kassaapparater. ..) och sorlet från aggregatet. Och att jag hittade en akupunkturnål i skon när vi skulle till BB 🙂
Nu fyller han 11 och har fått mamma att förstå att förlossningar är häftigt och att mammor borde slappna av även om det går att föda ändå ♡