ANAPNEO

Jag har ju valt att ”döpa” mitt företag till ANAPNEO. Det verkar ju jättekonstigt men det är inte så konstigt egentligen. När jag startade mitt företag så funderade jag säkert i ett halvår på vad det skulle heta. Jag fick en sjuherrans massa mer eller mindre konstiga tips från vänner. Jag ville ju inte heta något som liknar någon annans i branchen. Lite unikt gärna (jag är ju unik) och inte för avgränsande, jag vet ju inte vad jag kommer göra framöver, jag är ju liksom dynamisk.

Så en natt på förlossningen så bara poppade det upp i mitt huvud! ANDAS! Mitt företag skall heta ANDAS! In på Google och kolla… NEEEJ! 4 andra företag i Göteborg hette Andas… &%¤/”#!#”)/!

Nu är ju just ordet DOULA grekiska och eftersom min svärfar är grek så känner jag lite grek-anknytning. VAD heter då ANDAS på grekiska? Google… αναπνέω. ANAPNEO. Det svenska ordet sömnapné känner ju många till. Där ser ni, (tänk nu ”Mitt stora feta grekiska bröllop”) allt härstammar från grekiskan!

Det finns en trollformel i Harry Potter som heter Anapneo;
Anapneo” said Slughorn calmly, pointing his wand at Belby, whose airway seemed to clear at once.
Denna trollformel tar bort obstruerande saker ur luftstrupen. Perfekt. Inga hinder tack när vi skall andas!

One thought on “ANAPNEO

  1. Grattis till att kommit på ett fint namn!
    Det är väldigt svårt det där tycker jag. Är själv just i tankarna om företagsnamn. Supersvårt!

Comments are closed.