Förlossningsförberedande samtal

Jag har en kollega som är intresserad av att hålla förlossningsförberedande samtal. Det har inte riktigt blivit att jag haft det förrän nu. Förlossningsförberedelse som doula är en sak, men där planerar vi ju för att jag är med. Men ett uppdrag som går ut på att bara stötta innan är annorlunda. Lite mer utmaning tycker jag. Jag vet i förväg att jag inte kommer att vara på plats så jag ger allt jag har till familjen så att de ska fixa det själva.
Enkelt och konkret är min grej. Praktiskt. DET är viktigt.
Sedan finns det så mycket att prata om som man kanske inte tar upp med barnmorskan på den korta besökstid man har. Man vill inte vara till besvär. Fast det tycker jag att man skall vara. Jag vill att mina föräldrar tar plats. Visar att de finns och har ett självbestämmande över sitt liv. Det är inget sjukt och konstigt med att föda barn och amma. Helt naturligt på många sätt.

Det har varit intressant att få den här erfarenheten med de två familjer som jag har gått igenom detta med. Jag tycker om mitt jobb. Nej, jag ÄLSKAR mitt jobb!!! : )

One thought on “Förlossningsförberedande samtal

  1. Tusen tack för pratstunden idag Frida! Hade jag blivit gravid igen så hade jag ABSOLUT velat ha med dej på den =) Ska bli kul att få följa dej här inne nu och kanske att jag faktiskt hoppar på den där Doula utb. me. Jag är precis som du, rejält intresserad! Som jag sa, ta dej gärna en titt in till syster Stina. http://www.stinalee.se Under fliken "familjeliv" (högst upp) finner du Stinas upplevelse från vårt senaste tillskott. Ha nu en riktigt trevlig helg =) Kramar från 4-barnsmamman Malin.

Comments are closed.