Amningskurs

I helgen har jag hållit amningskurs för en mamma (och pappa) som i sista stund fick klartecken att amma sin kommande bebis.
Det är ju så att olika orsaker gör ibland att amning inte är lämpligt och då är det bara att gilla läget. Nu blev det ändrat i sista stund och då är utmaningen för mig att kortfattat och konkret köra igenom de viktigaste sakerna att tänka på. Lite praktik och lite teori. Försöka hjälpa till med den mentala förberedelsen som mammor normalt har flera månader på sig att göra.
Nu var den här mamman mycket positivt inställd, det gör ju saken lättare för mig men erfarenheten säger mig att så här några dagar innan bebisen tittar ut är det inte jättemycket som går in. Förlossningen har ju en hel del fokus så att säga!

Konstigt vara att familjen INTE hade fått ”Sugen på livet”, Amningshjälpens broschyr som man brukar få på MVC. Borde ju ha fått den av barnmorskan eller läkaren som kom med det positiva beskedet att amning gick bra. Men självklart fick hon den av mig istället!

One thought on “Amningskurs

  1. Det är väl på BB man får den? Så var det åtminstone för oss. (Däremot fanns Amningsnytt att läsa i väntrummet på MVC.)

Comments are closed.