Historien fortsätter del 4

Jag ger mig inte. Jag må vara tjatig, men DETTA ger jag inte upp.
Gjort anmälan mot Tupperwares text om sin Baby Trio till http://www.ibfan.org/ och till http://www.konsumentverket.se/ . Jag vill att de tar bort texten bröstmjölksersättning.

Bifogar mindre privata delar ur ett meddelande till en upprörd mormor på temat ”Alla kan amma” (som jag för övrigt aldrig skulle säga för det är inte sant!)

”…som jag skriver i tidigare inlägg gällande lilla trion så har jag INGET emot om i-landsföräldrar väljer tillägg till sina barn. Men barnmatskoden globalt är värt SÅ mycket mer.
Stora, multinationella företag borde följa uppförandekoden och vara amningsvänliga. Som sagt, det kommer att komma en lag gällande detta och det är ju aldrig fel att ligga i framkant för Tupperware.

Jag har all förståelse för att amning kan vara jobbigt och skit och det är till stor del samhällets fel. Det finns allt för litet socialt arv när det gäller barnafödande och amning och människor runt om den enskilda mamman har ofta större krav på henne än hon själv.

Jag har jobbat med medelålders föräldrar som knappt bytt blöja, hållt och ännu mindre sett ett barn amma. Då är det inte lätt att förstå HUR mycket tid det kan ta, hur man ska hålla och hur ett barn brukar bete sig när allt är normalt.

De flesta vet ju att man kan ta till tillägg och med rätt hjälp och mindre pekpinnar vet jag att fler hade varit tillfreds med tillägg eller fortsatt amning, vilket man nu väljer.

Hursomhelst är det skam att Tupperware marknadsför sin produkt i det officiella magasinet enbart för tillägg. Hade det stått välling hade amningsvärlden inte ens höjt på ögonbrynen…”