Praktik på förlossningen 7 -slut på det roliga

Nu är det roliga slut på förlossningen : (
Jag hade ju praktikplats.
Om man är praktikant går man utöver, extra och får sin ERSÄTTNING från Försäkringskassan. Då kan man även jobba extra, tex som doula. Det funkar ju att gå ifrån ”jobbet” när man ändå är utöver.

Helt plötsligt var jag vikarie. Utan att få lön. Och utan att veta att jag var vikarie. Fast chefen hävdade att jag VILLE vara vikarie med praktiklön från Försäkringskassan. HUR kan man vilja det? Det är ju typ förbjudet för det första. Och mitt 20-åriga fackliga engagemang har väl ändå gjort NÅGON inverkan på hur jag gör mina val i livet?

På Arbetsförmedligen höll min handläggare på att gå i taket och förbjöd mig i princip att gå dit förrän jag fått svart på vitt att jag verkligen var praktikant ELLER fick lön för arbetet jag utförde.
Helt plötsligt ändrades mina nattliga arbetstider mot min vilja (men praktikanter brukar väl inte ha något att säga till om ändå eller?!) och efter praktiktiden var jag inte välkommen längre (alltså hej och adjöss till mitt sommarjobb…) eftersom jag var så strulig (jag dök inte upp på de extra dagpassen på Långfredagen och Kristi Flygare som jag var inbokad på FASTÄN jag hade sagt att några storhelger blir det inte utan LÖN, helt OK tycker Arbetsförmedlingen).

Jag gick sonika till Arbetsförmedlingen igen och sa upp min älskade praktikplats. Hur ont det än gjorde. HUR trevliga de än är som jag ”jobbat” ihop med, hur mycket jag än lärde mig där VARJE pass…

Och ingen ERSÄTTNING från Försäkrigskassan för tiden jag vikarierat har jag sett till. Men å andra sidan borde jag väl ha LÖN för den tiden. Fast någon LÖN har inte heller dykt upp… Så nu står jag återigen till arbetsmarknadens förfogande och jag och Åsa smider planer för vår verksamhet i Alingsås. Där är jag välkommen! Och Du också!

Adjö KKÖ

Tack för att ni tagit hand om mig här
Det är knappt så att rösten bär
Det är slut med pickadollerna, pipar och pling
Jag talar mig varm för sen avnavling
Inga fler EDA, klockor eller laktat
Inget mer Bönligan och moderkaksprat
Inga fler strängar med två knutar
Inga fler larmsnitt så huset tutar
Inga helger med chips och dip natten lång
Inga berömda läkare från Varberg med tång
Inget mer Mañana med gänget
Kommer att sakna det eviga flänget

Jag har lärt mig massor, har ännu mera kvar
Fast ingen kan ta ifrån mig det jag redan har
Jag har verkligen trivts hos er
Skulle gärna ha jobbat ännu mer

Intrauterin och skulderdystoci blev droppen
Men ni hjälpte mig upp på toppen
Inga förlossningar på intag 2
Hur många mammor kan vi på natten egentligen få?
11 förlossningar eller 30 mammor
Jag rullar vidare i mina dyra skor

Jag har praktiserat både dag och kväll
Varenda kotte i vården har varit mot mig snäll
På natten har jag jobbat som mest
Men utan lön blir fritiden pest

Tupperware-tanten lämnar nu er

Hon har varit strulig och är inte välkommen mer