Mamma i Pakistan

En fruktansvärd bild. Men en bild säger ibland mer än tusen ord. Jag har hämtat den från Amningsbloggen som jag följer. Vi amningsförespråkare som arbetar aktivt för att främja amning kan verka väldigt provocerande, men det verkar som man måste föra väsen för att det skall hända något, för att folk skall öppna ögonen.

Från inlägget på Amningsbloggen:
”Annars förföljer mig berättelsen om kvinnan i Pakistan som blev tillsagd att hon endast kunde amma ett barn; och då pojken. Flickan dog dagen efter att bilden togs. ”Sprid bilden”, bad mamman UNICEF:s personal, ”så att ingen gör samma misstag som jag gjorde”. Berättelsen innehåller så många sorgliga faktum: kvinnors och flickors låga status, de fruktansvärda konsekvenserna av marknadsföring av bröstmjölksersättning i fattiga länder och och de fruktansvärda konsekvenserna av felaktiga kunskaper om amning. Varje år uppskattas 1.3 miljoner barn att dö p.g.a. utebliven amning. Det är nog det värsta och sjukaste jag har läst.
Eva-Lotta Funkquist”