Praktik på förlossningen 2 -BB-amning

Nu har jag börjat på BB och springer runt hela dagarna med min handledare. Hon är helt underbar! Jag försöker lära mig allt hon visar, hon är en riktig amningsexpert tex. Det är ju toppenbra nu när jag skall bli hjälpmamma och allt!

Hittills har jag träffat 5 barnmorskor jag känner och lärt känna en annan doula som också jobbar på BB/förlossningen som undersköterska.

Jag kommer kanske inte bli lika expert på att hjälpa mamman lägga barnet till bröstet som min kära handledare, men jag hoppas jag kommer att nå långt! Vad jag fått bekräftat iallafall hittills är att mammor verkar tro att amning kommer att gå lätt från början. Men ack så är det ju inte… De allra flesta behöver tid att lära sig, både mammor ch barn. Men vill man amma är det bara gilla läget, kämpa på och tillslut kommer man få lön för mödan. Det viktiga är att det blir RÄTT TAG FRÅN BÖRJAN!!!
Gå inte hem från BB innan amningen funkar, sedan kan man alltid finslipa hemma, men det där första är verkligen A och O.