Lappar med lappar-marknadsföring

Var runt häromdagen med maken och satte upp mina lappar med såna där mini-lappar man kan riva av och ta med.

De flesta MVC och BVC eller vårdcentraler har ju rätt personaltomma utrymmen dit ”vanligt folk” kommer i ett första skede. Så jag frågar inte om lov att sätta upp min lapp om jag inte känner att det är befogat.

Men på ett av torgen där det finns en Familjecentral (länken länkar dock till en annan!) kom en av personalen JUST förbi när jag gick omkring med min lapp.
-Vad letar du efter??? frågade hon och jag uppfattade det LITE otrevligt.
-Jag arbetar som doula och tänkte sätta upp en lapp med lite information. försökte jag lite trevligt och med ett stort leende på läpparna som vanligt.
-Ja, där ute, utanför, alltså vid barnvagnsparkeringen finns en anslagstavla för vanligt folk. Där kan du sätta din lapp. informerade hon oss om.

För ”VANLIGT FOLK”? Jag är väl inte vanlig? Jag är i högsta grad OVANLIG än så länge.
Jag hade redan satt upp en lapp ”utanför” så vi bara gick.
Gick vidare till kyrkan på samma torg.

I kyrkan känner jag mig inte lika hemma som på förlossningen eller MVC så här kändes det HELT rätt att verkligen först fråga. Jag frågade lite försynt första bästa som var en dam i köket. Hon sa att Oj! Det kunde hon inte säga något om så hon hämtade prästen.
Jag ställde frågan precis som på Familjecentralen och han svarade,
-Ja! Doula! Det vet jag vad det är! Varsågod att sätta upp din lapp!

Tänka sig, vilken skillnad… Man skulle lätt kunna tro att man på Familjecentralen där de står under kontroll av Svea rike (för tankarna till Föräldrastödsutredningen…) skulle de vilja främja sådana saker/personer/yrkeskategorier som doulor.

MEN, som jag tänkte när jag fick idén att sätta lapp i kyrkan, där är de stöttande av naturen…
Precis som vi doulor : )