Doulakurs del 1

UNDERBART!
8 kvinnor med 2-5 barn samlas tillsammans med Doulan som håller i utbildningen. Vi presenterar oss och vi är verkligen en skara! Astronaut, konstruktör, lärare… Verkligen diverse bakgrunder. Superspännande!
Vi diskuterar våra förlossningar ur ett doula-perspektiv, vi gör andnings- och avslappningsövningar och även en sorts andningsmassage på varandra. SKÖNT!
Vi har besök av en Barnmorska som berättar om sitt jobb, hur det fungerar på en förlossning, olika smärtlindringar (icke medicinska och medicinska) och vad en doula kan göra.
Vi frågar, frågar, frågar och frågar. Det är SÅ himla intressant!

Doulan berättar vidare om hur det kan gå till på ett uppdrag, hur man gör rent praktiskt och vad det kan kosta för en kvinna att ha en doula.

Det bästa sparade hon till sist. Filmen ”Orgasmic Birth -The Best-Kept Secret”.
WOW, vilken film! Amerikansk, OK, men det finns många bra amerikanska filmer. Detta är ju en dokumentär, en film som visar olika förlossningar där kvinnan vill föda sitt barn.

”Women of earth, take back your birth!” CNM, MD. Lonnie Morris is the founder and director of New Jersey’s first out of hospital childbearing facility – The Childbirth Center, P.A.