Kärlek

Denna MR (MagnetResonans)-bild visar forskaren Rebecca Saxe som pussar sin sovande bebis (i en magnetresonansröntgenmaskin… bara det liksom) på pannan. Områden i hjärnan som responderar mot ansikten är upplysta. SÅ himla koolt vilket svar det kan bli av lite beröring, en puss på pannan!

Rebecca Saxe har gjort fantastiska arbeten och även en TED Talk:
Hur vi läser andras tankar
Det finns en intressant text om den här bilden på www.livescience.com. Jag nu ska försöka översätta det sista stycket fritt…:
I en TEDx-Talk i juni 2016 förklarade Saxe att hon började studera spädbarnshjärnor för att bättre förstå människors tankars ursprung. Hon ville svara på frågor som ”Vad är medfött, vad lär man sig och hur mycket av vad människor tycker om världen är universellt?” Hennes egen nyfödda pojke var en av hennes första försökspersoner i hennes grupps fMRI-projekt.

This MRI image shows researcher Rebecca Saxe caressing her sleeping baby, with brain regions responsive to faces lit up.
(Image: © Rebecca Saxe, Atsushi Takahashi and Ben Deen / Department of Brain and Cognitive Sciences, MIT / Athinoula A. Martinos Imaging Center at the McGovern Institute for Brain Research, MIT)