Midsommar

För några år sedan åkte jag med familjen till Falkenberg söder om Göteborg för att fria midsommar. Vid 20-tiden om jag inte minns fel så satt jag i bilen på väg till en förlossning i Göteborg. En hemförlossning. Jag var ”lugnet i stormen”. Jag visste att hon kunde. Det var så härligt, fönstret var öppet, det var stilla, sommare svepte in i rummet. Barnmorskorna var två, strax före midnatt tre, för att senare bli två igen. Då föddes barnet. Och jag var snart i Falkenberg igen. Så starkt. Jag älskar barnmorskor.

I dag har det varit doulaintensivt. En kollega reser snart och bebisen dröjer. Men, #moderjordfixar. Bebisen född. Ordning och reda på naturen. En annan bebis väntar lite.

Ibland spenderar man förmiddagen med att styra upp eventuella värsta tänkbara scenarion. När man lägger sig är allt liksom ordnat. Av sig självt.

Nu kom det där.meddelandet igen. En av mina nya doulor ligger när i pris per uppdrag. Kollade med Stockholm. Jag och Vicky ligger lågt. Vi får ju många uppdrag. Bokade hela tiden… Hmmm. Ska vi höja igen. Känns halvbra att kosta lika mycket som de man utbildade ganska nyligen ?