Späckad helg!

Jag började denna fredagseftermiddag med doulasamtal.
I morgon börjar (lör)dagen med ett samtal klockan 8:30, ett kl 10:00 och sedan fotbollsmatch för barnen och sist men inte minst 40-årsfest. Eller så blir det bebis!

Jag tar ju 7500:- för ett uppdrag, efter avgifterna blir det inte mycket kvar. Momsen går ju först bort, 1500:-. Sedan skatt på ca 2000:-. Då blir det 4000:- kvar. För de 4000:- ska jag betala lite biltullar för samtal/träffar/förlossning och parkeringsavgifter. Det blir lätt ett par hundra faktiskt, givetvis lite beroende på.
Tillslut känns det inte jättemycket för få ha en professionell doula vid sin sida tycker jag. Jouren är inte medräknad. Eller administrativ tid som alla företagare har på ett eller annat sätt.
Det är inte heller många doulor som tar flera uppdrag åt gången, det finns alltid en viss krock-risk. Men att vara doula är ju inget vanligt jobb med fackförening och så. Tar en förlossning 52 timmar så är jag där hela tiden, det är ju hela poängen. Liksom om den tar en halvtimma.

Ett gäng kompisar som kånkar runt på sina kids!