Amningskurser

Nu är det femte veckan i rad jag håller amningskurs på Sensus via Amningshjälpen. Det är SÅ himla roligt (hoppas det märks!). Första gruppen hade vi en pappa med första gången, sedan bytte de till Vickys grupp för det passade bättre med tiden (jag hade ju lyckats boka in så det krockade med yoga…).
Idag hade vi FEM parters med! Två av mammorna hade respektive som inte kunde komma loss, det är ju lite tidigt med 15:30, jag vet… Men mammorna blir ju SÅ HIMLA TRÖTTA efter 18! Jag talar av erfarenhet!
Det var ”partner-träffen”, dvs att denna gången pratar vi mycket kring partnerns roll, stöd och amningserfarenheter i familjen. Det är spännande att höra alla olika erfarenheter och tankar. Det var lite småjuligt fika med clementiner och pepparkakor.

Bor du inte i Göteborg? HÄR finns fler kursorter!

Nästa vecka kommer en fotograf som ska ta bilder på kursen till Sensus katalog, ska bli intressant!

Sedan har den nya broschyren kommit så jag och Vicky har beställt den, Sugen på sömn heter den. Läs mer om den i Amningshjälpens webshop men här får du en smygtitt på vad den handlar om:

  • Vad är samsovning?
  • Den första tiden
  • Säker samsovning
  • Sömn och anknytning
  • Sova för natten
  • Amning och samsovning
  • Samsovning, amning och mammans sömn
  • Perioder med stökiga nätter

 Broschyren är utvärderad via Uppsala universitet.