Placentainkapsling

Rannveig på Douladags kapslar in!

Som doula vill man ju gärna vara sina familjer till lags. I början tyckte jag att det här med att förtära sin moderkaka var rätt läbbigt. Som en lever, något sorts filter. Men ju mer jag läst på och lärt mig om hela processen (främst av Rannveig!) så känns det nu helt OK. Ångrar tom att jag själv inte har en moderkaka i frysen att tillreda, torka och kapsla in. Tänker inte äta någon annans, skulle vara min dotters då kanske.
Nu är det i allafall så att i veckan står beredning av placenta tillsammans med doulan Chery på schemat! Ska bli väldigt spännande.
Den skall ångkokas efter kinesisk tradition, skivas och torkas. Malas och förpackas i kapslar som sedan inmundigas efter konstens alla regler. Alla möjliga attiraljer är införskaffade!
I detta skede blir det ingen mamma-tinktur. Får återkomma med det när jag läst på mer. Har fått låna en bok av barnmorskan Eva-Maria från Födelsehusets Barnmorskor. Lusläser! Det kommer ännu inte bli lasagne eller smoothie, jag är inte riktigt där än. Men vem vet, när frågan kommer kanske jag tar tjuren vid hornen!
Så alla familjer därute, har du ett udda önskemål så vet du vem att kontakta!

Länk till Placenta Benefits som certifierar Placenta encapsulators.

One thought on “Placentainkapsling

  1. Läste om det lite själv nu också på nätet. Jag ryggade också i början när jag tänkte på att äta moderkaka.
    Men jag blir ju jättenyfiken ju mer jag läser om det. Gud vad kul att du ska lära dig det.

Comments are closed.