Men Mölndal? Hur tänkte ni där?

I morse var jag glad i hågen på väg till Födelsehuset för att bli Kangaroula. En tvådagars-kurs för doulor i KangarooMotherCare (KMC) eller känguruvård. Jag saknade dock en kollega som sagt att hon skulle få gå. Hennes klinik hade anmält henne. Mölndal. Men hör och häpna, när jag ringde upp henne hade de avbokat henne och ringt och meddelat henne att det var för dyrt.
FÖR DYRT?!?!?!
1700:- för TVÅ heldagar INKLUSIVE LUNCH och fika… Herregud. Det är så kortsiktigt tänk att jag blev alldeles upprörd. Kollade runt lite snabbt på nätet, hittade en endagskurs gällande den nya mutlagstiftningen, kostade 5500:- EXKL MOMS för EN dag. Undra om någon inom landstinget gått en sådan, eller var den också för dyr? Hittade en annan (FN:s konvention om barnets rättigheter i teori och svensk praktik) som Sveriges kommuner och landsting anordnade, en dag för 1500:- exkl moms. Hur i HELA FRIDEN kan man tycka att 1700:- är för mycket? Inte ens det dubbla hade varit för mycket!

Helt plötsligt fick jag för mig att klinikerna i Göteborg rider på vågen att doulorna betalar själva och tids nog dyker upp på förlossningen och tar hand om bebisarna. Men så är det givetvis inte.

Nä fy fabian va snålt må jag säga. Inte EN ENDA verksamhetschef i Västra Götaland verkar vara intresserade av att  fortbilda sina anställda, undersköterskor eller barnmorskor eller neopersonal. Eller?!

Ett jättetack till Födelsehuset som tillhandahåller dessa storheter inom graviditet, förlossning och barnavård!

Jill Bergman, doula och kangaroula och jag : )