Family Planning and Pregnancy Initiative

I veckan flög jag Göteborg-Arlanda över dagen för att vara med i ett forum.
Det var UCB (Union Chemique Belge tror jag det står för) som hade roddat ihop oss alla och det var verkligen intressant. Det hela handlade om familjeplanering, graviditet, förlossning och postpartumtid med en immunologisk sjukdom, tex AS (ankyloserande spondylit) som jag har!
Jag kunde vara delaktig som BÅDE doula, hjälpmamma OCH patient! Bygga broar mellan ”fackmän” och vanliga dödliga och ta del av andras syn och kunskap om ett område som utvecklas hela tiden är ju HUR intressant som helst. Det var värt varenda minut!
HUR tänker man runt ”skaffa barn” när man har en sådan sjukdom? Jag blir jätteglad om folk delar med sig av sina tankar till mig : )

Inspired by patients.
Driven by science.

Mycket bra initiativ och som tidigare sammankomst på Dalheimers blev jag ÄNNU mer taggad att jobba med detta mer aktivt. Jag har ju i mitt doulande stött på detta med läkemedel, amning, EDA & ryggsjukdom, mer och mindre fördelaktiga förlossningställningar och så vidare.

Family Planning and Pregnancy Initiative

New UCB initiative focused on Family Planning and Pregnancy in Immunological Diseases aims to bridge knowledge gaps 

UCB is launching an innovative initiative to enhance awareness and improve understanding about family planning and pregnancy in immunological diseases such as rheumatoid arthritis, Crohn’s disease and lupus.

As a leading biopharmaceutical company UCB is committed to helping people with severe immunological diseases to lead active and fulfilling lives and we are proud to contribute to research, development and educational programs in this area aimed at advancing standards of care.

The UCB Family Planning & Pregnancy initiative in immunological diseases aims to:

  • Enhance awareness and improve understanding about family planning and pregnancy in immunological diseases
  • Stimulate research and scientific exchange to bridge gaps in knowledge in this area
  • Provide educational support so that people living with immunological diseases can have informed and meaningful discussions with their healthcare professional
  • Continue to address questions related to family planning and pregnancy in UCB’s  product portfolio for immunological diseases.

At UCB, everything we do starts with a simple question: “How will this make a difference to the lives of people with severe diseases?”.  We believe that this initiative has the potential to make a meaningful difference to the lives of many people living with immunological diseases today and in the future.