Omskärelse

Läste lite snabbt i Metro i morse angående omskärelse. Det är inte min likör om jag uttrycker mig så.
Jag kan inte de religiösa turerna när det gäller omskärelse på gossar och töser, men hur som haver är jag emot sättet det görs på. Ofta spänns spädbarnen fast och utan bedövning görs det lätt och käckt med mer eller mindre kliniskt rena ”instrument”. Att jämföra detta med tex det kristna dopet är ju galet. Jag tycker personligen att omskärelse är ett övergrepp mot barnet. Min far var ortodoxa prästdotterns son. Min mamma är andlig, inte troende på Gud eller så. De kom överens om att jag skulle få bestämma själv när jag blev 18 om jag ville döpa mig eller ej. Kanske är det detta som fått mig att tycka att man skall få bestämma själv om man skall omskäras eller behålla sitt underliv intakt i möjligaste mån.

Några påstår att det har hygieniska orsaker. Det vet jag inget om men i mina öron låter det också befängt.
På andra ställen i världen finns starka grupperingar som kämpar, ”intactivism”. De har lite klämkäcka slagord (se nedan). De känns kanske lite politiskt malplacerade här i Sverige, åtminstone i de kretsar jag rör mig i, men det kanske kommer en tid för dem här snart, vem vet?

Breastfeeding Sling-riding Sleepsharing Intact Lucky boy
Breastfeeding for all -Circumcision for none
Hug it out
Cut them or clean them? Bring your whole baby home
My son will never ask me why I paid a doctor to cut part of his dick off
Circumcision: His body. His choice.
Cut Pumpkins. Not Babies.
A bug needs a rug to be snug
If men were meant to have foreskins we’d be born with them.
Real Men Don’t Cut Babies
Intactosaurus
Born Perfect: no disassembly required
http://www.savingsons.org/

One thought on “Omskärelse

  1. Bra skrivet Frida! Känns inte Hisings Backa som att bo i "The Mutilated East"?
    Eftersom du jobbar med kroppen såpass mycket som Doula så tycker jag ditt fack borde engagera er att uppmärksamma sånt här! Varför inte skriva en insändare i Newsmill?

Comments are closed.