Akutdoula

Jag är ju akutdoula. Det konceptet funkar bra för vissa medan andra vill ha mer stöd. För en del räcker det med en rekommendation, en träff och sedan hoppas på det bästa att jag är ledig när värkarna börjar eller förlossningen på annat sätt börjar. Det kostar i nuläget halva priset så det kan ju vara ett alternativ för de som känner att pengarna stör.

Som akutdoula på en förlossning jobbar jag som under vilken annan förlossning som helst. Jag är lika närvarande och försöker se till att allt går på bästa tänkbara sätt! Jag har samma kontakt när det väl startat och vi har samma kontakt efter. Hembesök efter förlossningen är en självklarhet för mig då jag GIVETVIS vill se den lilla knoppen som vecklats ut till en liten blomma!

Nackdelen är ju givetvis att vi inte har jobbat ihop oss, att familjen inte kan vara helt säker på att just JAG kan komma osv. Klart att jag i möjligast mån försöker vidarebefodra till någon av de andra doulorna, men inga garantier finns.
Finns det däremot kontrakt och jourtid så garderar jag mig om jag skulle bli sjuk (och nu snackar vi inte nästäppa! Men jag tror ingen vill ha med en doula med tex magsjuka till förlossningen!). Vi doulor checkar av med varandra och ställer upp, för det är ju så det funkar. Vi är inte tuffa konkurrenter, vi är ett härligt gäng!

Än så länge har vårt team klarat av varje uppdrag med bravur. Mammorna föder sina barn i tur och ordning på utsatt datum (med några veckors diff hit och dit, såklart!) med den doula de valt!