Praktik på förlossningen 5 -segerhuva!

Det är verkligen lärorikt på Normalobstetriken som det så fint heter där jag jobbar.
Idag har jag varit på BB för första gången på ett tag och det är verkligen kul!

Jag har haft hemgångsinformation med två familjer och lärt mig att man numera skall återvinna de små elektroderna barnen får på sig från avdelning 316, Neonatal.
Ingen amningshjälp idag, tråkigt, det ser jag ju fram emot, men det finns tid!

Känner att jag kan det här med sugklockor, laktat, pH, städning av rum, klampa navelsträngar och komma med varma handdukar. Navelsträngsprover är alltid en utmaning, men vet aldrig om man stuckit rätt! Blir det två lika provsvar eller inte… VirKon är ett av mina favoritmedel. Dödar det mesta.
”Ett världspatenterat desinfektionsmedel som avdödar bakterier, virus och svamp. VirKon (Virus kontroll) har fått sitt namn från sin mycket väldokumenterade effekt mot alla Virusfamiljer och används idag på nästan alla sjukhus.”

Fick vara med om min första segerhuva natten till igår! Häftigt! Den lilla flickan och hennes föräldrar kommer jag aldrig glömma. De var så modiga och mamman kämpade så och så kom det lilla underverket med segerhuva. Vilken känsla! Det var för övrigt barnmorskans första segerhuva också, det är inte så vanligt minsann!