Packa väskan med amning?

När man skall in på förlossningen så finns det ju massor man skall ha med sig. Vi hade packat väskan optimalt första gången. Allt var med. Snabbmat om vi (pappan) blev hungriga, kräm till mamman eftersom jag ÄLSKAR hallonkräm och det är ju mycket energi i den… Kamera, film, videokamera, film, byxor med inte jättestor mag-plats, amningsBH, babykläder, mössa, tandborste… Ja, ni vet allt det där.

En sak vi missat dock (detta gäller vår förstfödde) var ett amningsplagg.
Jag gillar INTE att sitta bar om ryggen. Jag är ingen stor fan av sjukhuskläder. Jag hade inte en enda amningströja. Detta var 2002 och amningsplagg var VÄLDIGT dyra då, tyckte jag. Jag fattade inte riktigt grejen liksom.

Där satt jag nu med en bebis som mer än gärna ammade. Det var januari och jag frös om ryggen och den degiga magen. Jag avtvingade pappan skjortan han hade på sig (han hade ju ändå T-shirt under!) för den kunde jag ju liksom knäppa upp lite lagom. Det resulterade i att på alla kort från BB sitter jag med en blå, för stor, mjölkig skjorta. Det är ju ingenting med det, men just AMNINGSPLAGG stod inte uppskrivet på någon lapp från MVC.

Nu är det nog vanligare och så fort vi kommit hem började jag sy ihop mina egna amningströjor på ett MYCKET fiffigt sätt om jag får säga det själv. Av tre köpta tröjor fick jag två amningströjor. Billigt och bra.

Beskrivning av amningströja som du lätt syr ihop själv:
  1. Köp tre tröjor i samma storlek och modell, färgen kan variera om du vill. Jag valde trikå i bomull med lite elastan så att det blir lite elastiskt. Och väljer man trikå slipper man fålla kanterna fram…
  2. En av tröjorna klipps av under armhålorna precis, så att det blir som en kjol kvar. Sprätta upp i sidorna.
  3. De andra två tröjorna skall också sprättas upp i sidorna, ungefär upp till midjan beroende på hur stor byst du har.
  4. Det tyget som är ”mag-tyget” skall sedan klippas av och ersättas med en av de delarna du har från tröjan i punkt 2. Detta kommer att resultera i att ”punkt 2”-tröjans tyg går omlott över brösten eftersom det går upp till armhålan och inte till midjan.
  5. Sy fast ”punkt 2”-tyget på tröjorna i punkt 3.
  6. Vips, tröjorna är klara!