Familjeplanering och reumatisk sjukdom

Sedan den där kvällen på Dalheimers med Karolina Larsson, Ansa och alla de andra fina deltagarna snurrar tankarna fortfarande i huvudet.
Jag har ju i mitt doulande stött på flera mammor (främst) med reumatisk sjukdom. En del kanske väljer mig just FÖR att jag själv HAR en reumatisk åkomma. Det kan vara skönt att veta att den som ger mig support under en intensiv händelse har koll på läget när det kommer till mig och min kropp.

Jag hänger på en del forum på nätet med reumatiker och det finns en jättestor okunskap när det gäller att familjeplanera, vänta, föda och amma barn. Det är många som avstår för att de är rädda utan att veta fakta, det kanske visst går bra att vänta barn om man planerar väl. Det kanhända du kan amma ditt barn utan begränsningar eller så är det bara flaska som gäller och då tar vi det från där. Bara för att jag är hjälpmamma i Amningshjälpen betyder ju inte att alla ska amma. Jag vill stötta mina föräldrar utifrån deras förutsättningar.

Var inne på Reumatikerförbundets hemsida och hittade inget specifikt angående familjeplanering. Däremot finns ju viljan, det var lite det som var en del av initiativet som togs för fyra år sedan när vi startade MIL-grupperna för reumatiker Mitt I Livet. Mitt i studier, jobb, familj och småbarn. Ska se om jag kan hitta på något!