Förlossningspedagog helg 4

Nu har vi alla samlats och tagit farväl av varandra.
Efter helg 4 är vi 14 fullmatade och entusiastiska förlossningspedagoger som kommer att leta sig in bland gravida och väntande och berika er med vår nyvunna kunskap och gamla erfareneter.

Bodil Frey & Janette Brandt har skolat oss väl. Nu återstår massor av intressant litteratur och många intressanta samällsgrupper att bita tag i!
På lördagen gick vi igenom våra kursplaner som vi knåpat ihop.
Malin Bergström, psykolog, pratade om sin studie om föräldrautbildning TUFF. Väldigt intressant och tankeväckande på flera sätt. Två olika föräldrautbildningar jämfördes men jag hade önskat en kontrollgrupp som inte fick någon, fast å andra sidan hade jag som förlossningspedagog inte velat utsätta föräldrar för graviditet, förlossning och föräldraskap utan någon som helst förberedelse… Det vore ju inte riktigt i min linje!
Camilla Kolmodin, förlossningspedagog med flera år på nacken, berättade om sitt jobb och hur hon har arbetat. Matnyttiga tips : )
Vi avslutade kvällen på vietnamesisk restaurang, MYCKET gott och många skratt!
På söndagen fortsatte Janette att ge oss handfasta råd och vad föräldrar vill ha. Vi hade praktiska övningar och pratade om svåra saker vi kan råka ut för och hur vi hanterar dessa.
Vi tackade Bodil & Janette för kursen med ett litet SPA-set med aroma-terapeutiska oljor att slappna av med och sedan få nya krafter av efter denna mastiga utbildningsperiod!